ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος είναι χειρουργός οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στις παθήσεις και στη χειρουργική του κερατοειδούς και του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε αριστούχος από το Λύκειο Παλαιού Ψυχικού και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, απ’ όπου αποφοίτησε με την υψηλότερη βαθμολογία το 1998. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και της υπηρεσίας υπαίθρου, ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην Οφθαλμολογία, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο.

Στη συνέχεια, έχοντας επιτύχει στις εξετάσεις του πρώτου μέρους του αγγλικού ακαδημαϊκού διπλώματος MRCOphth (Membership of the Royal College of Ophthalmologists), έγινε δεκτός τον Ιούνιο του 2005 στο Birmingham and Midland Eye Centre, νοσοκομείο που αποτελεί οφθαλμολογικό κέντρο αναφοράς για τα 10 εκατομμύρια άτομα που ζουν στην περιοχή των Midlands της κεντρικής Αγγλίας. Εκεί παρέμεινε σε έμμισθη θέση ειδικευομένου στην Οφθαλμολογία μέχρι και τον Αύγουστο του 2008, όπου και ολοκλήρωσε τον χρόνο ειδικότητάς του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, απέκτησε το πλήρες δίπλωμα MRCOphth και έτσι έγινε δεκτός ως μέλος στο Βασιλικό Κολλέγιο των Οφθαλμιάτρων της Αγγλίας (Royal College of Ophthalmologists).

Μεταξύ 2008 και 2010, κατείχε έμμισθη κλινική θέση στο νοσοκομείο West Suffolk Hospital του Πανεπιστημίου του Cambridge, στην αρχή ως Clinical Fellow και στη συνέχεια ως Registrar στην Οφθαλμολογία, αποκτώντας μεγάλη κλινική και χειρουργική εμπειρία. Τον Σεπτέμβριο του 2009 απέκτησε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στην Ελλάδα έπειτα από εξετάσεις.

Τον Αύγουστο του 2010, ξεκινά την εξειδίκευσή του στις παθήσεις και στη χειρουργική του κερατοειδούς και του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού στο νοσοκομείο Western Eye Hospital του Λονδίνου, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Το νοσοκομείο αυτό αποτελεί το ένα από τα δύο οφθαλμολογικά κέντρα αναφοράς του Λονδίνου (το άλλο είναι το Moorfields Eye Hospital). Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Cataract Fellow στο Moorfields Eye Hospital, μεταξύ 2011 και 2012, συνεχίζοντας την εξειδίκευση του στη χειρουργική του προσθίου ημιμορίου και αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική του καταρράκτη.

Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τη θέση του Senior Fellow στον κερατοειδή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Southend της Αγγλίας. Εκεί πραγματοποίησε, υπό την εποπτεία των H. Kasaby και R. Aggarwal, περισσότερες από 120 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες τεχνικές (DALK, DSAEK). Επίσης, απέκτησε μεγάλη εμπειρία σε περίπλοκα περιστατικά και σπάνιες παθήσεις του κερατοειδούς και του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού.

Τον Δεκέμβριο του 2014, ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του και ένα μήνα μετά επέστρεψε στην Ελλάδα.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2015, ξεκινά τη συνεργασία με πολλά οφθαλμολογικά κέντρα και νοσοκομεία προσφέροντας τις εξειδικευμένες γνώσεις του στον κερατοειδή. Ως σήμερα έχει αναλάβει δύσκολα και περίπλοκα περιστατικά και έχει πραγματοποιήσει πολλές επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος είναι πάντα διαθέσιμος στον ασθενή προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του, ενημερώνοντάς τον διεξοδικά για τα οφέλη και τα πιθανά προβλήματα κάθε επέμβασης ή θεραπευτικής αγωγής. Για τον ασθενή που επιθυμεί το άριστο αποτέλεσμα το πλέον σημαντικό είναι να απευθύνεται στον ιατρό με την κατάλληλη εκπαίδευση και με μεγάλη εμπειρία περιστατικών.

Back to Top